Altijd bang geweest voor paarden. Op jonge leeftijd ben ik ooit eens van een pony afgevallen. Sindsdien houd ik afstand. Toch wel nieuwsgierig om meer te leren en mijn angst te overwinnen heb ik een afspraak gemaakt. Het was een zeer prettige ervaring. Jan heeft mij eerst veel verteld over het natuurlijke gedrag van paarden. Toen ging er al een wereld voor mij open. Vervolgens in alle rust kennismaken en toen de volgende stap. Lopen met een paard. Uiteindelijk heb ik op het paard gezeten met mijn ogen dicht. Ook heb ik helemaal tegen het paard kunnen aanleunen. Totaal ontspannen. Het was een unieke ervaring. Een Yessss-ervaring. Deze positieve ervaring heeft mij over mijn angst heen geholpen. Ik ben niet meer bang voor paarden en kijk zelfs uit naar mijn volgende ontmoeting. Jan was de gehele tijd een rustgevende en zeer motiverende coach. Zeer prettig en vertrouwd. Deze ervaring raad ik iedereen aan. Zelfs mensen die al ervaring hebben met paarden. Een experience om nooit te vergeten.

IMG_2714

IMG_2717