En häst är inte en moped!

Alla hästar har känslor. Varje häst har sin egen karaktär, sitt eget humör. I viss mån är hästar alltså ganska lika oss människor.

Men konsigt nog begär många att deras häst alltid funkar bra, som en enkel maskin utan känslor. Hästen skall uppföra sig! Han skall när som helst göra precis vad man vill: stanna omedelbart på begäran, gå, trava, galoppera i den takt man vill… utan att skena.

Men ändå: vem känner inte igen hästar som är lättskrämda, knuffar omkull folk, inte går att fånga, vägrar att lastas, ständigt unviker en viss hörna av ridbanan, motsätter sig, stegrar, eller stannar före hindret? Denna typ av problem är lätt att förhindra eller avhjälpa… med insikter från “Horsemanship”. Det är min passion och det är vad jag kan. Det är fokus på denna webbsida.

Förstå din häst. Förebygg problem. Njut av varandra.

Vill du förstå vad din häst verkligen gillar, tänker, önskar? Vill du få grepp på hur din häst kommer att respektera dig och svara positivt på dina begäran? Prova då något annorlunda än vad alla gör. Vad gör man oftast? Vi tänker och reagerar som människor. Och det verkar ju vara ganska normalt, eller hur?

Men det är det inte när man sysslar med hästar! Hästar tänker och (re)agerar helt annorlunda än människor. Det kommer du att inse om du – med min hjälp – fördjupar dig lite i flockbeteende och hästpsykologi. Det är absolut ingen obegriplig ’rocket science’. Du kommer att känna igen hästarnas kroppsspråk. Du kommer att förstå varför den ena hästen går åt sidan för den andra, som är den överlägsna. Och så lär du dig att agera som lugn och ärlig ledare som din häst kan lita på.

Du kommer att gå i hästens skor, så att säga. Då kommer du också att förstå hur man gör sin häst lugn, uppmärksam och villig. Vem vill inte det?

Han övertyger sin publik! Alla var fängslade och fick nya åsikter.

Varje gång man anlitar Jan ger man sig själv en lärorik, imponerande och vacker gåva.

Mitt sto fick en behandling som passade hennes karaktär vilket gjorde att vi fick mera lugn och ro samt belåtenhet i vårt förhållande.

Läsa fler rekommendationer? Klicka här.