Al vroeg was ik geïnteresseerd in leiderschap doordat ik opgroeide met paarden en het gedrag van de kudde analyseerde. De leider van de kudde wist vrede te bewaren! Waar ik vandaag de dag in de training met m’n eigen paard faal, loop ik vooral tegen mezelf aan. Jan zet me dan meteen met twee benen op de grond. Ik noem het dancing with horses. Mijn dans met zijn paard zet liefdevol spiegels op m’n eigen valkuilen. Opnieuw loop ik naast het paard – zoals ik als meisje van zes deed – maar nu ben ik mij bewust van de energie die een natuurlijke leider uitstraalt. Stap voor stap bouwen we alles opnieuw op, en het gaat razendsnel! De coaching bij de paarden van Jan geeft kennis en plezier. Nu galoppeer ik weer met mijn eigen paard over de hei. En ja, mijn valkuilen zien doet soms ook pijn. Maar dat is niet erg omdat ik op alle lagen een nieuwe energie ervaar waardoor ik weer in mijn kracht kom!