Direct bij de eerste ontmoeting met Jan, was ik enorm onder de indruk van zijn rustige uitstraling en energie. Jan is iemand waarbij je je direct op je gemak voelt en dat effect heeft hij ook op paarden. De band die hij met zijn eigen paarden heeft opgebouwd is erg bijzonder om te zien. Zodra Jan bij zijn paarden in de buurt komt, zijn ze één en al op hem gefocust. Het vertrouwen straalt er vanaf, echt prachtig om mee te maken. Dit heeft me doen realiseren dat er geen moeilijke of onhandelbare dieren bestaan, wel onwetende baasjes die een taal spreken die het dier niet begrijpt.

Ik heb Jan ook met mijn eigen verzorgpaard aan het werk gezien. Na anderhalf uur zag ik al een enorme verandering bij het paard. Het paard heeft veel behoefte aan sterk leiderschap en een rustige persoonlijkheid. Alleen al dat ik me hiervan bewust ben, voelt al als een grote stap in de goede richting. Paarden zijn een spiegel van jezelf en Jan helpt je dat inzien. Dit kan confronterend zijn maar het is in elk geval enorm leerzaam. Jan weet de theorie goed te combineren met de praktijk en neemt je heel goed mee in wat hij doet en vertelt wat de effecten van je gedrag zijn op dat van je paard.

Het effect van coaching bij Jan komt niet alleen tot uiting in de band met je paard, maar ook in de omgang met de mensen om je heen!